Za upis u autoškolu potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i liječničko uvjerenje.

S vožnjom možete započeti odmah nakon položenog ispita iz PPSP-a.

Da! Možete birati instruktora odnosno automobil po svojoj želji.

Trajnost liječničkog uvjerenja u autoškoli je neograničena, ali kad se položi ispit iz Upravljanje vozilom, pri podizanju vozačke dozvole u Policijskoj upravi ili postaji, liječničko uvjerenje, ne smije biti starije od 6 mjeseci.

Neograničeni broj puta, ali ako ne položite vožnju ni nakon 18 mjeseci od položenih Prometnih propisa morate minimalno voziti 12 dodatnih sati do sljedeće prijave ispita.

Ako ne zadovoljite na ispitu iz vožnje zakonski ste obvezni voziti najmanje tri dodatna sata do sljedećeg ispitnog roka.

Da, naravno! Instruktora možete zamijeniti bilo kada i u bilo kojem trenutku, bez ikakvih loših posljedica za vas. Inače, svi naši instruktori su vrlo stručni kadrovi koji su morali zadovoljiti vrlo visoke provjere svoje stručnosti i sposobnosti, da bi uopće mogli raditi u našoj autoškoli i vjerujemo da vam se takve neugodnosti u našoj autoškoli neće dogoditi.

Osim troškova osposobljavanja koje plaćate autoškoli do dobivanja vozačke dozvole postoje i troškovi:

– liječničko uvjerenje 437,50 kn,

– ispit iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila(PPSP) 147,50 kn,

– ispit iz Prve pomoći 118,75 kn,

– tečaj iz Prve pomoći kod Crvenog križa 450,00 kn,

– ispit iz Upravljanja vozilom 236,25 kn + 40,00 kn biljega,

– izdavanje vozačke dozvole na MUP-u:

jedna fotografija veličine 30×35 mm

35,00 kn u državnim biljezima

dokaz o uplati 151,00 (redovni postupak), odnosno 200,00 kuna (žurni postupak) za obrazac vozačke dozvole putem uplatnice koja se podiže u policijskoj upravi ili postaji.

DA! Prema zakonu se možete upisati u autoškolu s navršenih 17 godina i 6 mjeseci, ali na ispit iz vožnje nemate pravo prije navršenih 18 godina.

Da! A.Š.-GAZELA vam osigurava svu potrebnu literaturu. Literaturu vraćate nakon položenog ispita ili ju možete kupiti u dogovoru sa djelatnicima autoškole.

Ispit iz PPSP-a (prometnih propisa i sigurnosnih pravila), polaže se u Kutini, Vinkovačka 3., u zgradi HAK-a.

Zakonski imate pravo 5 puta pristupati polaganju ispita iz PPSP-a (Prometnih propisa i sigurnosna pravila), a nakon eventualnog petog pada morate ponovno slušati predavanja.

Dužni ste odvoziti potreban broj sati (15) prema Pravilniku, bez polaganja PPSP-a i PPP-a .Uvjet za polaganje kategorije A kod upisa potrebno je imati 23 godina i 6 mjeseci ili ako imate vozačku dozvolu A2 kategorije najmanje 2 godine i navršenih 20 godina života.

Mladi vozač je osoba u dobi do 24 godine.

Nakon položenog ispita izdaje mu se vozačka dozvola na 10 godina.

Mladi vozač:

Ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti.

Ne smije upravljati niti početi upravljati motornim vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.

Ne smije upravljati osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 80 kW (108,8 KS)

1 kW (kilovat) = 1,359621617 KS (konjska snaga)

1 KS (konjska snaga) = 0,73549875 kW (kilovat)

U autoškolu Gazela možete se upisati svaki radni dan od 7:30-15:30 sati, na adresi S. Radića 18., KUTINA.

Naši brojevi telefona su 044/682-003, 098/855-808.

Upisati se možete na sljedeći način: Osobno na adresi autoškole, telefonom, e-mailom ili putem online upisa